--Folkmusikfest Karlholmsbruk 2007

Presentation av medverkande

Nordupplandlåtar med familjen Wallin. Stefan, Simon, Albin och Elisabeth Wallin med fiol och nyckelharpa. Stefan spelar fiol medan Simon, Albin och Elisabeth spelar harpa. De lovar genuint traditionellt spel. Familjen har har sin musik från området där de bor och där har de också lärt sig spela. Famjljen Wallin brukar framträda vid ett tiotal konserter per år. De bor i Sandby, nära Karlholmsbruk.
I repertoaren finns låtar från många spelmän, bland annat Roslagslåtar efter Henry Wallin, låtar efter Byss-Calle. Musik från bruk och landsbygd i Norduppland.

Leif Alpsjö är riksspelman på fiol och han spelar även nyckelharpa. Leif är spelman på heltid sedan 1975. Leif bor i Rångsta, Björklinge.

Sång och spel med Josephina Wesström, Daniel Hedman och Willy Wesström. Willy ochd Daniel spelar den äldre silverbasharpan som dominerade på 1800-talet. De har låtar från trakten runt Skärplinge, efter spelmän som Joel Jansson och Oskar Larsson.
Daniel spelar även fiol och Willy munspel. De har en äldre musiktradition efter Christer Wesström, Josephina och Willy Wesströms far. Willy ochd Daniel har även varit med i silverbasorkestern. Josephina har visor från Uppland och andra delar av Sverige och hon trallar även till låtarna.


Arrangörsföreningen - Folkmusikfest i Gästrikland

Första sidan