--Folkmusikfest Möklinta 2007

Om programmet

På den mycket charmiga dansbanan vid Åsvallen i Möklinta kommer vi på lördagen att kunna bjuda på en stämningsfull konsert med mycket av det bästa av folkmusiken från Västmanland.

Möklinta har mycket gamla anor som spelmansbygd och en stor folkmusikskatt. Man har under årens lopp haft många duktiga spelmän som bott och verkat i bygden. Än idag finns duktiga spelmän på orten. Några av dessa spelmän är med i gruppen WestMannaFolk. Möklinta är en av få platser i Västmanland, där spelmanstraditioner och västmanländsk folkmusik finns bevarad i levande tradition. WestMannaFolk spelar låtar från Möklinta därför att ”det är en helskön drivande sväng i polonäspolskorna, himmel & jord och gung i bondpolskorna och jump-energi i springlekarna” säger spelledaren Carina Normansson. Förutom gruppen WestMannaFolk bjuder konserten på musik av smågrupperna Visheta, Paradox, Harpyorna och Kompisarna inom WestMannaFolk.

Senare på kvällen, innan dansen, får Du lyssna på några låtar som Låtverkstad
Västmanland spelar. Låtverkstad Västmanland består av nästa generations spelmän från Västmanland. Ungdomarna är mellan 12 – 18 år och de träffas ett antal helger under året och spelar låtar från Västmanland tillsammans med ledare som är erkänt skickliga spelmän. Ungdomarna kommer från hela Västmanland, exempelvis Sala, Västerås, Kungsör, Riddarhyttan, Möklinta, Fläckebo
och Kilbo.

Kvällen avslutas med dans från ca 20.30. Det är gruppen WestMannaFolk som spelar till dansen och Du får möjlighet att dansa till bl a gammal gammeldans från
Västmanland.

På söndagen bjuder Låtverkstad Västmanland på en konsert i Gammelgårdens loge. Det blir en varierad och glad tillställning. Passa på och njut av nästa generations storspelmän. Varmt välkomna!

Mer finns att läsa om WestMannaFolk: www.westmannafolk.se


Arrangörsföreningen - Folkmusikfest i Gästrikland

Första sidan