-- Folkmusikfest Ovansjö 2007
1
Om programmet
2
Presentation
Medverkande
3
Karta
4
Kurser
5
Arrangör
KongeroVox Gestriciae
6
Om biljettpriser, logi, m m.
7
8
Bakgrund
9
Om orten
10
Om
Nedre Dalälven
27 och 28 juli Ovansjö - Storvik, Sandvikens kommun
Program
Plats:

Lyran i Storvik 27 juli
Fäbodsjön 28 juli

Se även karta

Servering: Kvarnbackens kaffestuga
Starttider:  
Fredag
Konsert - med lämplig kaffepaus i Kvarnbackens kaffestuga
19.00 Konsert med Kongero. En folksånggrupp som framför humoristiska visor, vackra koraler, svängig dansmusik och dramatiska medeltida ballader i egna arrangemang. De har ett sound och sväng som är unikt i folkmusikvärlden och de experimenterar med klanger och utnyttjar röstens alla sidor. Emma Björling, Lovisa Liljeberg, Emma Ludvigson och Josefin Peters, alla utbildade vid folkmusikinstutitionerna på Kungliga Musikhögskolan, Stockholm och Musikhögskolan Ingesund, Arvika.
20.00 Konsert med folksångerskan Johanna Bölja Hertzberg med tjejer. Johanna kommer från Järsvö i Hälsingland och har lett en studiecirkel i folklig sång i Gävle med åtta tjejer från Hälsingland, Gästrikland och Dalarna. Alla med stort intresse och engagemang i sång och musik där flera är aktiva inom olika körer och andra grupper (Coffee  Beans, Mariakören m fl). Nu ligger fokus på folkmusiken där studiecirkeln gett nya dimensioner att vilja prova något nytt. Johanna sjunger i flera grupper och hon har en bred repertoar med visor från bland annat Hälsingland och Gästrikland. Johanna med tjejer kommer att uppträda med ett varierat program från vinterns arbete. Ni bjuds på vallvisor, vaggvisor, arbetsvisor, arbetsvisor, trallar och smäktande kärleksvisor.
21.00 Premiärkonsert med sånggruppen Vox Gestriciae från Sandviken. Förra sommaren  gjorde Vox G succé vid folkmusikfesterna och nu kommer de igen med ett nytt konsertprogram. Gruppen har utvecklats inom Sandvikens Kulturskola och har de senaste åren fått en repertoar med folklig sång från Gästrikland och andra delar av landet. Helena Blom, Erika Blomberg, Malin Gunnarsson, Anna Kastemyr, Vendela Thedéen och Anna Wikenius.
22.00

Skickliga folksångerskor från Hälsingland. Kersti Ståbi, Emma Härdelin, Johanna Bölja Hertzberg och Katarina Hallberg strålade samman för att spela in CD:n Kärleksbrev och ryska satelliter.  Med folkmusik av så vitt skilda slag som någon kan hitta i Hälsingland. Filmmusik, krusiga koraler, dramatiska skillingtryck och en och annan polska.

   
Lördag
08.00

Vallmusik vid Fäbodsjön.

Det blir konsert med vallmusik norr om Storvik, i arla morgonstund, vid MHF-stugan vid Fäbodsjön. Här vid den vackra Fäbodsjön sjöng Lisa Boudré vid sin fäbod.  Det finns en fantastisk sångtradition som ingick i den uråldriga svenska fäbodkulturen. Vid Fäbodsjön blir det kulning och visor som passar i denna vackra miljö. Arrangemanget genomförs i samverkan med Ovansjö-Storvik MHF-avdelning som också svarar för kaffeserveringen. 


Arrangörsföreningen - Folkmusikfest i Gästrikland

Första sidan