--Folkmusikfest Gammelstilla

Presentation av arrangemanget

Gävle vokalensemble
Gävle Vokalensemble bildades formellt 12 aug 2006 i Stallet i Gammelstilla efter sin andra gemensamma konsert. Alla är vana körsångare med den gemensamma nämnaren att de alla känner Bengt Olerud som är gruppens ledare. Bengt Olerud är läkare, fd OD-ist och välkänd körentusiast från Gävle.

Även augusti 2007 gjorde vi ett musikprogram i Gammelstilla och efter det får vi väl kalla det en tradition att framträda i Gammelstilla en gång per sommar. Gruppens anknytning till Gammelstilla är att Bengt Olerud och hans sambo sedan 2006 är sommargäster i byn.

Årets framträdande kalla vi ”Körsång i folkton” och innehåller allt från fyllevisor till koraler. Några av damerna håller på att lära sig kulnings svåra konst och kommer som avslutning på dagen kula runt nedre dammen. Vi hoppas därför på vindstilla och vackert väder.

Gruppen har gjort flera framträdanden i kyrkor i Gästrikland med ett program som vi lite vanvördigt kallar ”kyrkogodis”. Nästa framträdande med detta program blir i Skutskär i september och i Hofors kyrka 8 febr 2009.

Vi brukar också framträda vid Briggen Gerda på Gävle buktens dag med diverse musik med båt- och havsanknytning.

Våren 2008 plockade vi ihop ett helt profant program med det gemensamma att alla melodier arrangerats för blandad kör av K-F Jehrlander och han kom själv ner från Östersund och dirigerade. Onsdagen den 22 okt kommer vi att framträda på Jazzklubben, Folket Hus i Gävle med delar av det programmet.

En julkonsert kommer vi att hinna med också lördagen den 20 dec i Immanuelskyrkan i Gävle.

Kort sagt en kör som sjunger vad som helst när andan faller på.

Presentation ÅMA
Folkmusikgruppen ÅMA står för Åke Hillström, Magnus Wallinder och Anders Jonsson. Alla kommer från skolans värld och arbetar i Gävle med omnejd vid Kulturskolan, grundskolan och gymnasieskolan.

ÅMA gör ofta program med svenska visdiktare som tema. Hittills har man klarat av Allan Edwall, Dan Andersson och de 3 F:en, dvs Ferlin, Forssell och Fröding.

Programmet i Gammelstilla kallar de ” All väldens folkmusik”.

Kontaktperson: Elna Berglind (elna.berglind@swipnet.se)


Arrangörsföreningen - Folkmusikfest

Första sidan