--Folkmusikfest Östra Silvberg

Program

Afzeliuskonsert med gruppen “Ikaros“ Björn Afzelus

Östra Silvbergs gruva. Fredagen den 15 aug. kl. 19.30

Under bar himmel och vid eldars sken njuter vi av Björn Afzelius mest älskade sånger framförda av gruppen ”Ikaros”. Östra Silvbergs gruva. Klä dig varmt och ta med sittunderlag och gärna en fikakorg till pausen.

Vid regn i Folkets hus, Säter
Biljett: 0225-55186, 0225-55300.

Björn Afzelius har skapat en tidlös sång och musikskatt som berör människor över hela världen. Starka målande beskrivningar om kärlek, liv och politik. Ilskna texter, vemodiga texter och texter fyllda av livsvisdom där vi alla kan känna igen oss. Folkmusik kan vi inte kalla det men sannerligen en folkets musik.

Afzelius
Konsert i Karlhamns stadsteater. Foto C Jonasson

Gruppen ”Ikaros” från Oxelösund bildades våren 2000 på initiativ av Lennart Wantzin. Efter Björn Afzelius' död fick han en förfrågan om att göra en minneskonsert i Trosa. Han letade fram fem musiker med den rätta känslan. Spelningen i Trosa blev en succé. Publiken kände igen sig och sjöng med i låtarna. Sedan dess har bandet turnerat främst i södra Sverige med många slutsålda spelningar. Bandet består av Lennart Wantzin, Hasse Johansson, Jonny Andersson, Lasse Fornarve, Håkan Herlogson och Christer Fredriksson.
Info www.pazyamor.org

Ikaros lyfte Björns sånger till himlen” …Bandet tog publiken med på en spännande historielektion om Björn Afzelius liv och leverne, samtidigt som de med en självklar inlevelse och närvaro levererade ett antal av hans mest älskade sånger. Spelglädjen var stor och smittade direkt av sig på de drygt 500 personerna som hade infunnit sig på Stadsteatern.” Publicerad 2007-11-12 03:00 Sydöstra Dagbladet

Stämningen som vilar över Östra Silvberg är oslagbar. I skymningen kan du ana närvaron av tidigare generationers gruvdrängar och silverknapare och nästan känna röken från tillmakningseldarna när Storgruvans turkosa vatten speglar himmel, berg och skog.


Arrangörsföreningen - Folkmusikfest

Första sidan