--Folkmusikfest Hille

Presentation av medverkande

Aggregat-Pojkarna spelar ”gammeldansmusik” med förkärlek till den norska musiken, som tack och lov fortfarande blomstrar med flera CD:utgivningar om år ,med nya och gamla orkestrar. Fredrik Sundqvist och Peter Segetorp bildade gruppen.
Mer info www.freewebs.com/aggregat-pojkarna/omoss.html

Peter Segetorp
Har spelat fiol alldeles för länge ,som mycket ung spelade jag till folkdans med spelmannen Stig Sjödin i Storvik , sedan fick jag vara med på ett folkmusik läger i Norrbo Hälsingland som fick mig att tända till.
-Musikaliska ledare var Sven och Tore Härdelin , och under rasterna snappade man då upp en del av vad Tore berättade för en del lite äldre lägerdeltagarna om turnélivet ,han spelade ju både med Skäggmanslaget och Delsbopojkarna , som då var bland det bästa man kunde höra. Slutsatsen jag drog var,att gammeldans och folkmusik kunde ge mej förbannat mycket bara jag gned på ,och det har det gjort! Jag spelar fortfarande med Lill-Stickans gammeldansorkester och har så gjort 27 år, där är också Fredrik med som extra i bland.

Ove Jansson från Kungsberg spelar kontra-bas som en hel karl! Han har varit dansbands-musiker med en del skivinspelningar som följd ,och även spelat en del country musik, (han har inte berättat allt han gjort ,och det kanske är tur för honom det... vad vet vi !)

Fredrik Sundqvist började spela dragspel vid 10 års ålder efter att jag i flera år lyssnat till gammeldansmusik.och en idol var Ludgo-pelle som Fredrik upplevde live på Åsbo-gården.

Sara Kreft och Max Westin sjunger och spelar allt. Sara Kreft spelar gitarr och sjunger, Max Westin sångare, gitarrist och musikarrangör. Gävle Kommuns honnörsstipendiat 2008.

Ungdomsgrupp Milboskolan
Visor och låtar med  Joel Brinkehag bas, David Nordenmark gitarr, Natalie Engstrand sång, Mathilda Englund sång, Malin Berggren sång och läraren Kent Lindström gitarr. 2005 bytte Milbo körsång till orkester på schemat. Detta blev väldigt populärt bland eleverna. Skolan har också infört temaveckor, då eleverna kan koncentrera sig på sin musik med gott resultat. Eleverna är också ute och uppträder och några av eleverna har kommit in på jasslinjen i höst. På hembygdsdagen får vi ett smakprov!

Vox Gestriciae. Vackra visor från Gästrikland med Vox Gestriciae, en nybildad ung grupp med sångskickliga tjejer från Sandviken, som gjorde succé vid förra årets musikfester.
Läs mer www.voxg.se Du kan lyssna på gruppen, Sök på Vox G på Myspace.

 


Arrangörsföreningen - Folkmusikfest

Första sidan