--Folkmusikfest Möklinta

Stämningsfull och svängig konsert med WestMannaFolk

Lördagen den 9 augusti kl. 19.00 Åsvallens dansbana 

På den mycket charmiga dansbanan vid Åsvallen i Möklinta kommer vi på lördagen att kunna bjuda på en stämningsfull och svängig konsert med mycket av det bästa av folkmusiken från Västmanland. 

Tänk Dig  WestMannaFolk som spelar låtar från Möklinta därför att ”det är en helskön drivande sväng i polonäspolskorna, himmel & jord och gung i bondpolskorna och jump-energi i springlekarna” enligt spelledaren Carina Normansson. Dessutom kommer smågrupperna Paradox, Harpyorna, Mats & Mats och LazzeKjellz att framträda.

WestMannaFolks devis: "Vi hackar upp rötterna ur den Västmanländska musikmyllan och kryddar med örter från när och fjärran och sätter på tryckkokaren"

WestmannafolkWestMannaFolk – WestMannaFolk är en mycket eftertraktad folkmusikgrupp (”folkmusikstorband”) både i Västmanland och i andra delar av Sverige. De spelar svängig folkmusik från Västmanland. Storbandet bjuder även på en hel del sång i form av ballader, kärleksvisor, vallåtar och skämt- och polsketrallar m.m. Spelledare är den skickliga och välkända folkmusikern och riksspelmannen Carina Normansson från Sala med rötter i Möklinta, se även www.westmannafolk.se 

Paradox – spelar skuvpolskor från Västmanlands Bergslag 

Harpyorna – De speedade brudarna Josefin Berglund och Frida Andersson spelar företrädesvis låtar från östra Västmanland med sina nyckelharpor. 

Mats & Mats – Mats Wikman, klaviatur och Mats Hellstrand, fiol 

LazzeKjellz – Lasse Englund, fiol och Kjell Wahlberg, fiol är Västmanlands skuvmästare. 

Anm. Möklinta har mycket gamla anor som spelmansbygd och en stor folkmusikskatt. Man har under årens lopp haft många duktiga spelmän som bott och verkat i bygden. Än idag finns duktiga spelmän på orten. Några av dessa spelmän är med i gruppen WestMannaFolk. Möklinta är en av få platser i Västmanland, där spelmanstraditioner och västmanländsk folkmusik finns bevarad i levande tradition.  

Kom och dansa till WestMannaFolk!

Lördagen den 9 augusti ca kl. 20.30 Åsvallens dansbana 

Kom och dansa till bl a gammal gammaldans från Västmanland. WestMannaFolk spelar till dansen.  

Innan dansen sätter igång får Du lyssna på några låtar som Låtverkstad Västmanland spelar. Låtverkstad Västmanland består av nästa generations spelmän från Västmanland. Ungdomarna är mellan 12 – 18 år och de träffas ett antal helger under året och spelar låtar från Västmanland tillsammans med ledare som är erkänt skickliga spelmän. Ungdomarna kommer från hela Västmanland. Kom och njut av nästa generations spelmän. 

Varmt välkomna! 

Mer finns att läsa om WestMannaFolk: www.westmannafolk.se 


Arrangörsföreningen - Folkmusikfest

Första sidan