--Folkmusikfest Västland

Väkommen till Rapp-kallestämman 

Rappkallestämman som i år firar 30 årsjubiléum börjar redan på fredagen den 8 aug. med en konsert i Västlands kyrka där Susanne Alfvengren framträder tillsammans med  kyrkokören och spelmanslaget.

Stämman inleds i kyrkan på söndagen den 10 aug. 11.00 med deltagande av spelmanslaget. 13.00 börjar sedan allspelet vid hembygdsgården.

Denna stämma är alltså den 30e. Det började den 12 augusti 1979 med spelmansmusik i kyrkan under ledning av Herman Eriksson och sedan stämma vid hembygdsgården. Det blev en väldigt bra start för stämman med många spelmän från Uppland med omnejd och vi kunde glädja oss åt deltagande av våra två bästa spelmän på nyckelharpa, Erik Sahlström och Ceylon Wallin.

Under de gångna 29 åren har vi haft ca 80 till 100 spelmän per år och många andra artister som framträtt både i kyrkan och vid hembygdsgården. Jag vill gärna nämna några. Primdonnan  på Storan i Göteborg Berit Bohm, som då hade sommarhus i Hållnäs, Bertil Boo ”den sjungande bonden”, Gunde Johansson från Värmland. Iggesundsgänget, Bertil Eriksson ” den sjungande bonden från Västland och Tierp”, Rolf Nilsson ”sång och Betong”.

Vi är fortfarande några kvar i arrangörsgänget från den första stämman och detta arbete har givit oss mycket glädje genom de 30 åren.

Carl-Bertil Wallin.

 


Arrangörsföreningen - Folkmusikfest

Första sidan