--Folkmusikfest Tärnsjö 5 - 6 augusti 2006
 

Presentation av medverkande

Danskurs 5 augusti:
- Magnus Samuelsson lärare i folkdans vid Musikkonservatoriet i Falun och en av landets främsta danspedagoger i sin genre. Spelmän från regionen medverkar.

Konsertprogram 5 augusti:
- WestMannaFolk är ett vildvuxet gäng folkmusiker som Carina Normansson tyglar i gränslösa utspel på fioler, nyckelharpor, gitarr, bosouki, dragspel, elbas, elpiano och ibland något annat. Gruppen har nu vässat sig betydligt och kommer att bjuda på häftig folkmusik på storband, med rötterna i Möklinta, Västerfärnebo och Norberg.
Hemsida: www.westmannafolk.se
- Fatang är en trio som med ursvensk nyckelharpa, modern elbas/gitarr och exotiskt slagverk framför traditionell och nykomponerad folkmusik. Tillsammans skapar de intensiv, fantasifull musik med ett dansant sväng med magisk klangrymd. Fatang består av Henrik Eriksson, nyckelharpa, Peter Rousu, bas, gitarr, oud samt Olle Bohm, slagverk.
- Bohlins Barnbarn spelar traditionell folkmusik med nyckelharpa och cittra, hämtad från den anrika bohlinska spelmanstraditionen. Konserter, dans och olika evenemang, stora och små. Gruppen betår av 5 personer.
Hemsida: www.rfod.se/fmk
- Kristofer Pettersson & Thomas Lindberg är två erfarna folkmusiker från bl a Sarek och Draupner. Har på sista tiden forskat i folkmusik från Heby, vilket snart presenteras i en CD.
- Väsen är en av Sveriges mest populära folkmusikgrupper. Olof Johansson, Roger Tallroth och Mikael Marin. De spelar i både Sverige och utomlands och har kommit ut med ett antal CD.
Hemsida: www.vasen.se


Logdans 5 augusti:
- Åkerbypojkarna Sture Andersson, riksspelman på fiol och Sven Andersson, gitarr och nyckelharpa, är två bröder från Åkerby nära Skärplinge. De har spelat med många kända spelmän såsom Johan Olsson, Viksta-Lasse och Eric Sahlström. Sture och Sven är är fantastiska och mycket genuina spelmän som gärna spelar till logdans. Även många andra grupper och spelmän kommer att spela under kvällen (spellista).

Konsertprogram 6 augusti:
- "Dancing Bach" är en konsert med medlemmar från Stockholms Barockorkester: Maria Lindal, Lars Warnstad, violin, Mikael Marin, viola (fr Väsen), Jonas Dominique, bas, Mats Klingfors, fagott, flöjt. Vi får höra en högst personlig tolkning av den klassiske mästarens musik där vi får möta musikern Bach som sitter på café och jammar med sina vänner, snarare än en allvarlig herre sittande vid sin orgel, komponerade högtidlig kyrkomusik. Musiken finns också utgiven på CD.
- "Vägen till Bishop Hill" är en kantat i folkton för kör, folkmusiker och berättare, om den märkvärdiga utvandringen från Tärnsjö till USA under 1840-talet – långt före den stora utvandringsvågen. Medverkande: körsångare och musiker från hela Heby kommun.
- Sofia Karlsson är närmast kultförklarad (och Grammis-belönad) för sina magiska Dan Andersson-tolkningar.

 

Arrangörsföreningen - Folkmusikfest i Gästrikland

Första sidan