--Folkmusikfest i Gustafs 25-26 augusti 2006
 

Bakgrund
Södra Dalarna har en mycket stor skatt med äldre låtar, visor och danser, väl i klass med vad som finns i andra delar av Sverige, inklusive Siljansbygden. Denna stora folkmusikskatt står i fokus för Folkmusikfest i Gustafs, Säters kommun.

Arrangörerna Södra Dalarnas Spelmanslag, Säters Spelmanslag och Säters Folkdansgille vill helt enkelt ge fler personer tillgång till denna stora folkmusikskatt som huvudsakligen förmedlats vidare till dagens generation av riksspelmannen Ingvar Norman som dog 1996.

Ingvar Norman från Säter i Dalarna har betytt mer än de flesta andra spelmän i landet när det gäller att sprida Sveriges folkmusiktraditioner. Ingvars gedigna arbete, 2 332 upptecknade låtar och visor, är till stor del från Säter och Hedemora. Det är en helt unik samling. Dessutom har Ingvar upptecknat många polskedanser som idag fått bred spridning i Sverige. Fortfarande är det dock så att den stora låtskatten med äldre låtar är relativt okänd. Nu är det helt enkelt dags att det arv som Ingvar efterlämnar också får en bredare spridning.


Arrangörsföreningen - Folkmusikfest i Gästrikland

Första sidan