--Folkmusikfest i Gustafs 25-26 augusti 2006
 

Presentation av medverkande

Fredag 25 augusti

Musikaliska berättarföreställningen Brorslotten, Östra Silvbergs gruva kl. 20.30

Sångerskan Malin Foxdal och musikerna Jon Holmén och Jonas Brandin.
För mer information, se www.brorslotten.se


Lördag 26 augusti

Konsert i Gustafs kyrka kl. 17.00

Samtliga riksspelmän som deltar vid konserten har gått i lära hos riksspelmannen Ingvar Norman och spelat i Södra Dalarnas Spelmanslag under Ingvar Normans ledning under många år.

- Riksspelmannen, violinisten och kompositören Maria Hulthén. Maria Hulthén är uppvuxen i Vikmanshyttan i Hedemora kommun, men bor och verkar sedan flera år tillbaka i Stockholm. Lär mera om Maria Hulthén på www.mariamusic.nu .

- Riksspelmannen Brodd Leif Andersson kommer från Vika i Falu kommun och är barnbarn till spelmannen Brodd Albin från Vika.

- Riksspelmannen Erik Köpmans kommer från Säter och började spela fiol med morfadern Rudolf Lilja och sedan med Pontus Berggren från Säter. Efter att i början av 1980-talet kommit i kontakt med Ingvar Norman och Brodd Leif Andersson har han sedan dess mest ägnat sig åt folkmusiken i södra Dalarna. Erik spelar mycket till dans och har spelat på låt- och danskurser både i Sverige och utomlands. Erik blev riksspelman 1991.

- Riksspelmannen och folkdansaren Bengt Wittgren kommer från Hedemora.

- Riksspelmannen Pontus Berggren från Hedemora.

- Folkdansaren Magnus Samuelsson är en mycket skicklig folkdansare som arbetar som danslärare vid Musikkonservatoriet i Falun.


Arrangörsföreningen - Folkmusikfest i Gästrikland

Första sidan