--Folkmusikfest Hedesunda 2006
 

Om programmet

Folkmusikfest Hedesunda startar på fredagen med ungdomskonserter. Vox Gestriciae, en nybildad sångggrupp, med vackra Gästrikevisor på repertoaren. De gjorde succé vid förra årets musikfester.Sedan en grupp spelskickliga tjejer från Sandviken som spelar låtar från Hedesundatrakten.
Spelmansstämman på lördagen är en öppen scen. Spela upp om Du vill. Fri entré för spelmän. Alla instrument är välkomna till Spelmanstämman på Stavgården, Ön.
I Hedesundatrakten finns en stor skatt av äldre folkmusik och dans. Du kan se polskedanser från Hedesunda. På lördagkvällen blir det konsertprogram med musik efter Gustav Jernberg.Runt om i landet finns skickliga folkmusiker som älskar de gamla låtarna efter Jernberg och många av dem kommer till Hedesunda. Några av landets skickligaste.Vill Du lära dig polskedans från Hedesunda, låtar eller visor så blir det verkstäder på lördag förmiddag. Gammeldans till spelmansmusik lördag kväll.
Sent på kvällen, både fredag och lördag, blir det pubmusik, svenskt och irländskt, på Hedesunda Camping. Ta en öl och trivs i sommarkvällen. Söndagen bjuder på traditionell hembygdsdag med smedja, kolmilning och tunnbrödsbakning. Karta under knapp 3.
Välkommen

Hans-Erik Strand Hedesunda Hembygdsförening
Lena Åstrand Jernbergsfonden
Hedesunda Camping
Göte Andersson Arrangörsföreningen Folkmusikfest


Arrangörsföreningen - Folkmusikfest i Gästrikland

Första sidan