--Folkmusikfest på Sjövik 2 sept, Folkärna 2006
 

Kurser

Plats: Sjöviks Folkhögskola
Tid: Kl. 10.00-12.00 samt 13.00-15.00 (Lunch kl. 12-13)

WORKSHOPS

1. Kohorn och Fiol. Gesundastämman 100år
Ansvarig: Anna Aronsson, hornblåserska och fiolspelare från Mora med mängder av låtar att lära ut. Särskilt tar Anna upp spelmansstämman, Gesundastämman, som fyller 100 år i år.

2. Visor från Södra Dalarna och kulning
Ansvarig: Kerstin Sonnbäck-Hagfeldt, musikföreståndare på Sjöviks musiklinje, som också syns i många andra musiksammanhang i Sverige och Europa. Kerstin har under många år dirigerat körer och orkestrar, men folkmusiken är en viktig del i hennes liv och hon har mycket att dela med sig av, bland annat kulningstraditionen.

3. Glädjen att kunna spela munspel!
Ansvarig: Simon Stålspets, erfaren folkmusiker som bland annat spelar i gruppen Svart kaffe. Lärare på Musikhögskolan och på Sjöviks folkhögskola.

4. Fiolspel. Nellys låtar och Nelly som traditionsbärare
Ansvarig: Nelly Östlund och Lisa Eckman. Nelly Östlund är före detta fiolspelare och en viktig traditionsbärare och kompositör. Hon betyder mycket för speltraditionen i Södra Dalarna. Nelly har suttit med i Zornjuryn.
Lisa Eckman är fiolspelare som tätt har följt Nellys speltradition. Hon är också en av spelledarna i Avesta Spelmanslag.

5. ÖPPEN VERKSTAD med låtinlärning
Till denna aktivitet finns möjlighet att droppa in under dagens lopp.
Ansvarig: Carina Normanson. spelman från Västmanland, lärare på Sjöviks folkhögskola.

Priser
Workshop 1-4 kostar 200:-/person. Summan kan betalas till Sjöviks folkhögskola, bankgiro 233-5875. Men det går också bra att betala när man kommer. För att vara säker på en plats i en workshop, anmäl dig till sjovik@sjovik.fhsk.se eller ring 0226-678 00.

Lunch på lördag kostar 50:-/person

Till program för Sjövik


Arrangörsföreningen - Folkmusikfest i Gästrikland

Första sidan