--Folkmusikfest i Sandviken 2006
 

Presentation av medverkande

Gestrica med frontfiguren och riksspelmannen Tony Wretling spelar många låtar ur bl a Joel Rådbergs samlade verk och uppteckningar. Tony är en flitigt förekommande kursledare och borgar för att gruppens framträdande blir intressant och historiskt korrekt. Spelglädje och skicklighet är riktmärken för gruppen.

Årsunda spelmanstrio med rikskände dragspelaren och riksspelemannen Gunnar Persson, ledaren för Sandvikens Spelmanslag och fiolspelaren Anders Lindborg och klarinettisten Göran Hed.
Spelar Årsundalåtar med tyngdpunkt på klarinett som var ett vanligt förekommande instrument bland Årsundas spelemän. Att det är erfarna och skickliga musikanter framgår med all önskvärd tydlighet

Ovansjö spelmän spelar med glädje och känsla både klassiska folkmusiklåtar från trakten och dansmusik med ordet gammal som ledstjärna. Sättningen är fiol, altfiol, nyckelharpa, bas, dragspel, gitarr, tramporgel eller cittra. En orkester som både låter bra och fylligt.

Järbo spelmän med maestron och fiolspelemannen Erik Hagström som grundare och musikalisk ledstjärna spelar både klassiska Skoglundlåtar från Järbo och modern folkmusik som t ex låtar av Kalle Moreus. Tre fioler, dragspel, gitarr, bas och slagverk (Mikael ”Rocky” Dahlöf) gör musiken levande och rytmisk.


Arrangörsföreningen - Folkmusikfest i Gästrikland

Första sidan