--Folkmusikfest i Tönnånger, Holmsveden 20 juli 2006
 

Presentation av medverkande
Jonssonlinjen
Folkmusikveteraner från Bollnäs och Edsbyn som är välkända i danssammanhang. Polskecirkusen i Rengsjö har varit deras hemmaplan sedan över tjugo år. Därifrån har det blivit utflykter till dansbanor och konsertscener runt om i Sverige, men även till Danmark, Norge och Lettland. Repertoaren består mest av suggestiva polskor, men även av någon schottis eller gånglåt. Självklart har dom med sig några Skoglåtar till kvällens konsert.
Bengt Jonsson, riksspelman på kohorn, kommer att spela vallåtar på hornet.
Jonssonlinjen består av Bengt Jonsson, fiol och kohorn, Gunnar Östergårds och Ingemar Modin, fiol, Ingvar Forsberg, dragspel och Lena Tillman, tramporgel.Snoddastrion
Tomas Söderqvist kommer från Kilafors. Han har spelat cello sen sju års
ålder och går nu på det estetiska programmet i Bollnäs med cello som
sitt huvudinstrument.
Vanja Rehn, 18 år. Går andra året på Estetiska programmet med huvudämne sång. Bor i lägenhet i Bollnäs men kommer från Edsbyn. Spelar både klassisk- och folkmusik och sjunger allt möjligt.
Joel Nyman
har spelat fiol sen 7 års ålder. Han flyttade till Falun ht 2005 för att börja på Musikkonservatoriet i Falun där han studerar med inriktningen klassisk musik, och där han har 2 år kvar att gå.

Vanja, Tomas och Joel har sedan tidig ålder spelat i olika orkestrar tillsammans och har där igenom känt varrandra länge. För ca två år sedan började alla i Bollnäsbygdens spelmanslag och fick lite gemensam repertoar och kände att de kunde bilda en grupp. Förra sommaren fick de chansen när de medverkade som gatumusikanter. Det var nu som Snoddastrion fick sin start.
De hade himla roligt under hela sommaren och nu är de tillbaka för att ha en till sommar utav musik,skratt och glädje.


Göran Rahm, ursprungligen från Kilafors, är Tönnångersbo sedan många år. Han blev utmanad av Härje i Westlings att ställa upp och spela i Lars-Ers hage.
Kerstin Åkered spelar gitarr och ackomanjerar de ungdomar som spelar.
Sverker Åkered spelar nyckelharpa, fiol och basfiol och ackompanjerar de ungdomar som spelar.

Arrangörsföreningen - Folkmusikfest i Gästrikland

Första sidan