--Folkmusikfest i Skog 25 juli 2006
 

Om Skog och Stråtjära
Livskvalitet definieras olika, men alla strävar efter den. Vad all flyttstatistik pekar på är att livskvaliteten går att finna på landsbygden. Att inom rimligt pendlingsavstånd bo billigt och bra med djur och natur vid husknuten har blivit verklighet för fler och fler.

Stråtjära är en levande bygd där det sjuder av föreningsliv och företagsamhet. Här finns möjlighet att handla närodlade och lokalt förankrade varor. Den vackra kyrkan från 1805 inbjuder till stillhet där det anordnas sång- och musikevenemang.
Vandringsleder med betagande vyer, fiske, bad, scouting, skyttebana, scooterleder, skidåkning, ridning och styrketräning tillhör ett kvalitativt friluftsliv som bygden erbjuder. Bad och fiske i bygdens många sjöar. I de viltrika djupa skogarna erbjuds vid sidan om stora naturupplevelser även jakt, bär- och svampplockning. Sjön Bergviken är på sommaren idealisk för vindsurfing, bad- och båtliv. Vintertid erbjuds ofta fin is för långfärdsskridskor och här arrangerades även EM i isjaktssegling 2005. På bergen som reser sig längs Bergvikens stränder kan man vandra och uppleva mäktiga vyer över bygden.

Föreningslivet sjuder och aktiviteter anordnas året runt; PRO-föreningens bouletävlingar, Bygdegårdsföreningens älgvaka, Hem & Skola föreningens årliga aktiviteter, Idrottsföreningens fotbollsskola, LRF-avdelningens majutflykter, Jaktskytteklubbens serietävlingar för att ge några exempel.
Här deltar man efter förmåga och intresse över alla generationer.

Närheten och gemenskapen i ett litet samhälle skapar trygghet och tillförsikt. Det är livskvalitet

Läs mer på www.stratjara.se


Arrangörsföreningen - Folkmusikfest i Gästrikland

Första sidan